Inte ett ord om Donald Trumps skatter i ”alternativ” media

Av | september 28, 2020

Enligt källor till New York Times har Donald Trump betalat väldigt lite federal skatt år 2016 och 2017. Traditionell media skriver om detta, men hos ”alternativ” media syns inte ett ord.

Vad är problemet?

Det är väldigt sällan man ser ”alternativ” media skriva något negativt om Trump. Det som jag sett är hos Fria Tider då Trump gjort något negativt mot Ryssland eller något positivt för Israel (då kan Fria Tider kritisera honom). Hursomhelst blir det inte särskilt trovärdigt när man undviker att skriva om negativa saker om en viss person. Hos Samhällsnytt har man istället publicerat en annan Trump-nyhet, en om poströster. Givetvis till hans fördel.

Vad skulle gjorts bättre?

Skriv om både positiva, neutrala och negativa händelser kring Trump. Medier som behandlar ett visst ämne ensidigt blir aldrig trovärdiga.

Vad kan du som medborgare göra?

Traditionell media tenderar att skriva överhängande negativt om Trump, medan ”alternativ” media i princip aldrig skriver ett ont ord om honom. Om du kommer ihåg det blir det lättare att förstå varför artiklar om Donald Trump, oavsett vem som skriver dem, ofta är vinklade åt ena eller andra hållet.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/new-york-times-donald-trump-betalade-inte-inkomstskatt-pa-flera-ar
Källa: https://samnytt.se/omfattande-rostfusk-med-postrostning-avslojat-ger-donald-trump-ratt/

En reaktion på “Inte ett ord om Donald Trumps skatter i ”alternativ” media

 1. NN

  Du gör en intressant observation av en en skiljelinje mellan traditionell och alternativ media.

  En möjlig förklaring till den uteblivna rapporteringen om Trumps skatter i alternativ media hörde jag när jag lyssnade på Amerikanska nyhetsanalyser avsnitt 1192 (28 september 2020) i samtalet mellan Ronie Berggren och Björn Norström: Norström kommenterar där varför han anser det inte vara en nyhet.
  https://feeds.soundcloud.com/stream/901201960-macleod1001-av1192-usa-uppdatering-med-bjorn-norstrom-28-september-2020.mp3
  (Samtalet börjar vid 50 sekunder.)

  Givet att man accepterar Norströms resonemang att det inte är en nyhet så kan det förklara den uteblivna rapporteringen i alternativ media: Man kanske inte har valt bort att skriva om Trumps skatter för att det är ”negativt” utan för att man bedömer det inte vara en nyhet.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.