Inte ett ord i traditionell media om misshandeln av en Trump-supporter

Av | oktober 18, 2020

Den konservativa gruppen Team Save America protesterade mot Twitter-censuren av konservativa röster. Då dök motdemonstranter upp och misshandlade en av Team Save Americas arrangörer Philip Anderson.

Vad är problemet?

Hade traditionell media ignorerat misshandel om det varit Trump-supportrar som gett sig på vänstersupportrar? Precis på samma sätt som man ogärna blandar in Black Lives Matter i negativa sammanhang, blandar man ogärna in vänstern med våldsamheter – även när så sker. Därmed inte sagt att traditionell media aldrig gör det, men det sker sällan. Hade det till exempel varit KKK-anhängare som gett sig på svarta hade det skrivits om direkt.

Vad skulle gjorts bättre?

Behandla båda sidor lika. Det här gäller både traditionella och ”alternativa” medier. Medierna verkar vara desperata av att presentera specifika budskap till läsarna. När ”de goda” människorna misshandlar ser man mellan fingrarna eller försöker framhäva att det bara rör sig om en obetydligt liten minoritet. När de ”dåliga” människorna misshandlar drar man alla över en kam och får hela den sidan att framstå som dålig.

Vad kan du som medborgare göra?

Som jag sagt så många gånger tidigare, följ både traditionella och ”alternativa” medier, för annars kommer du få en vinklad verklighetsbeskrivning.

Källa: https://www.friatider.se/afa-mobb-attackerade-demonstration-mot-twitters-censur

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.