Hur ofta uppmärksammar media kvinnor som hatar män?

Av | juni 6, 2022

Aftonbladet skriver en artikel om hur Kathy Griffin tycker att Johnny Depp ser ut som ”En stor, orange, fet, uppblåst spritpåse”.

Vad är problemet?

Ett stort problem med feministmedia, som Aftonbladet, är att de inte är konsekventa. Hade någon skrivit att en kvinna ser stor, fet och äcklig ut hade medierna flugit på denne man direkt och kallat honom för sexist. Men när kvinnor går på män på liknande sätt är det inte någon som säger något. Det är nämligen, i feministmedias värld, helt OK för kvinnor att förolämpa män, men inte tvärtom. Det är ju kvinnorna som är de eviga offren. Exakt samma mentalitet gäller för övrigt när media vägrar kalla svarta för rasister. De är ju offer, och offer får inte skuldbeläggas.

Vad skulle gjorts bättre?

Var konsekvent. Behandla inte män och kvinnor olika vad gäller förolämpningar. Kalla det för ”hat” på båda sidor, eller för ”förolämpning” på båda sidor.

Fundera på följande

Kvinnor som Kathy Griffin vet naturligtvis att media inte kommer attackera henne om hon förolämpar Johnny Depp (med ”media” menar jag feministmedia, alltså den överhängande majoriteten av all media i väst), så därför kan hon göra det ganska riskfritt. Män däremot måste ha samma mod som Donald Trump om de ska våga förolämpa kvinnor, eftersom de vet att media kommer attackera dem stenhårt för det. Fundera på hur många andra fall det finns där media indirekt eller direkt styr vad folk vågar säga offentligt.

Källa: https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/eEp4wy/kathy-griffin-hanar-johnny-depp-utseende

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.