Hur mycket kan media och kändisar hyckla i hbtq-frågan?

Av | december 6, 2022

Media publicerar kritiska artiklar om modeföretaget Balenciaga för kampanjen där barn poserar med nallebjörnar iklädda BDSM-plagg.

Vad är problemet?

Medierna har flitigt lyft fram sagostunder för små barn med drag queens, där en del av budskapet handlar om sexualitet. Ingen traditionell media har ifrågasatt detta överhuvudtaget. Det är ju hbtq, en rörelse som aldrig granskas eller kritiseras (eftersom hela den svenska journalistkåren har en tydlig, liberal vinkling).

Sedan har vi dagens artikel i Expressen, där prinsessan Madeleine är arg på det spanska modemärket Balenciaga som kört en kampanj där barn håller i nallar som är utsmyckade med BDSM-plagg. Detta har kritiserats otroligt mycket. Ingen som ser det glasklara hyckleriet?

För båda händelserna handlar om att vuxenvärlden introducerar sexualitet till barn. Men i det ena fallet är folk för rädda (eller dumma?) för att föra fram kritik, men när det handlar om företag kommer kritiken direkt. Det här är ett sådant klockrent exempel på hyckleri som grundas på grupptryck där allas högsta prioritet är att ställa sig i ledet och tycka som ”man ska göra”.

Vad skulle gjorts bättre?

Att Balenciaga kritiseras är självklart, men våga kritisera hbtq-rörelsen också då de försöker introducera sexualitet till små barn.

Fundera på följande

Både transsexualitet och BDSM har med sexualitet att göra. Varför skulle den ena kategorin vara mer lämpad för barn än den andra? Det är inte direkt så att treåringar funderar på vad de attraheras av sexuellt.

Källa: https://www.expressen.se/noje/madeleines-ilska-efter-uppmarksammade-bilden/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.