Har du funderat på vad analyser egentligen är?

Av | maj 1, 2019

Nu är Mats Knutson i farten igen och analyserar Stefan Löfvens majtal åt oss. Men har du någon gång funderat på varför dessa analyser görs? Vad är syftet med dem?

Dels finns ett syfte hos skribenten att opinionsbilda. Skribentens egen tolkning ges företräde eftersom den får stå oemotsagd på en så stor plattform som svt.se. Dock trycker inte Mats Knutson fram någon särskild opinionsbildning i just denna analys. Men det finns en annan sak, utöver opinionsbildning, som man som läsare bör tänka på.

Om folk hade använt hjärnan och tänkt hade ingen behövt Mats Knutsons analys. För en analys är i grund och botten ett sätt att tolka det Stefan Löfven säger. Du kanske känner till att det är väldigt vanligt idag att folk har åsikter om lite allt möjligt, utan att kunna förklara eller argumentera för dem. Sedan när dessa människor hör någon förklara deras egna åsikter tänker de ”han sätter ord på allting jag tänker”.

Vill du slippa bli beroende av andras analyser ska du börja tänka själv. Det är inte svårt, och man behöver inte vara smart. Däremot krävs det att man lägger ned lite tid på det.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/svar-balansgang-for-lofven-i-nytt-politiskt-landskap

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.