Fria Tider sprider rykten om Extinction Rebellion

Av | mars 26, 2020

Ett Twitter-konto som påstår att de tillhör vänsterorganisationen Extinction Rebellion har skrivit att mänskligheten är sjukdomen och att coronaviruset är botemedlet. Fria Tider för vidare detta, via den brittiska nyhetssajten Daily Mail.

Vad är problemet?

Fria Tider vet inte huruvida Twitter-kontot verkligen tillhör Extionction Rebellion eller inte. Ändå skriver man som rubrik att ”Klimataktivister hyllar coronaviruset: ’Ett botemedel’”. Man skriver visserligen att organisationen tar avstånd från uttalandet, men Fria Tider för ändå fram budskapet som om det tillhörde organisationen. Man kallar även organisationen för ”vänsterextrem”. Att den står till vänster är uppenbart om man tittar på vad Extinction Rebellion vill göra, men varför skulle den vara extrem?

Hela artikeln är bara ytterligare ett försök att dra meningsmotståndare i smutsen.

Vad skulle gjorts bättre?

Sluta använda stämplar som ”extrem” för att smutskasta organisationer eller människor man själv inte håller med. Fria Tider tycker säkert inte om att själva bli kallade ”högerextrema”, och då borde de applicera samma mentalitet på andra också. Sedan hade man kunnat välja en mycket mer passande rubrik också. Till exempel ”Påstådda klimataktivister hyllar coronaviruset”.

Källa: https://www.friatider.se/klimataktivister-hyllar-coronaviruset-ett-botemedel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.