Fria Tider griper efter halmstrån i ett försök att gröpa ur legitimiteten hos klimatforskare

Av | november 7, 2019

På den här sajten skriver jag då och då om klimathysterin, och det jag syftar på då är medias ensidiga sätt att rapportera kring den. De lyfter aldrig eller sällan fram kritiker till klimatteorin, utan nöjer sig med att lyfta fram budskap från den ena sidan. Samtidigt finns media som Fria Tider som gör tvärtom. Alltså bara lyfter fram kritikerna och sällan eller aldrig de som tror att vi har tio år på oss att ställa om innan mänskligheten ställs inför en kris. Idag har just Fria Tider skrivit en artikel om 11 000 forskare som varnar för akut klimatkris.

Vad är problemet?

Fria Tider skriver att Musse Pigg presenteras som klimatexpert. Anledningen är att den lista på 11 000 forskare har infiltrerats av ett gäng troll som skrivit in namn på seriefigurer och liknande. Enligt Fria Tider är det dussintals fejkade namn som finns med på listan. Säg cirka 50 stycken. 50 namn av 11 000, och det är just dessa 50 som Fria Tider väljer att lägga fokus på för att sänka trovärdigheten för artikeln. Med andra ord griper man efter halmstrån.

Vad hade kunnat göras bättre?

Man hade kunnat nämna att ett fåtal troll försökt förstöra listan genom att fylla i fejkade namn. Man hade också kunnat låta bli att smyga in egna åsikter och tolkningar (”Men efter att listan på så kallade forskare närmare granskats, faller den i trovärdighet.”). Dessutom har man tagit med ett citat från Sky News Australia som backar upp det egna narrativet, här hade man kunnat plocka citat från en till källa med motsatta åsikter/tolkningar.

Källa: https://www.friatider.se/musse-pigg-presenterades-som-klimatexpert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.