Fler avslöjanden från Twitter, traditionell media fortsätter tiga

Av | december 10, 2022

Twitter har nu släppt ännu mer information, denna gång främst om hur plattformen har begränsat vissa kontons räckvidd och synlighet – till exempel det som populärt kallas ”shadowbanning”, alltså då man helt plötsligt inte dyker upp i sökresultat eller trendar längre.

Vad är problemet?

Var är nyheterna i traditionell media? Det här är avslöjanden som både påverkat samhällsdebatten och massor av debattörer. SVT, Aftonbladet och de andra skrev mycket om Twitters problem inledningsvis (då var det tydligen intressant), men nu är det knäpptyst.

Vad skulle gjorts bättre?

Skriv om alla avslöjanden, om hur Twitter fungerat bakom ridåerna!

Fundera på följande

Hittills har Twitter i princip bara avslöjat händelser som drabbat konservativa eller högerröster. Kommer traditionell media uppmärksamma händelser om vänstern, feminister, klimatrörelsen eller liberaler visar sig ha drabbats? Eller varför vill de inte skriva något om detta, när de skrev massor om Twitter inledningsvis (efter Musks köp)? Man kan bara spekulera i hur journalisternas selektiva urval av nyheter går till, men klart är i alla fall att det till stor del handlar om subjektiva bedömningar.

Källa: https://samnytt.se/sa-censurerade-twitter-konservativa-anvandare/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.