Extremt ensidig analys från SVTs Bengt Norborg

Av | juni 15, 2020

Så var det dags för en analys igen. Ni vet de där texterna som enligt sändningstillståndet är till för att upplysa oss tittare och förklara situationer och begrepp, men som i praktiken används för opinionsbildning då de flesta av SVTs journalister, av innehållet som skrivs att döma, har sympatier vänsterut. Den här gången handlar analysen om förändringskraven på USAs poliskår.

Vad är problemet?

Det finns naturligtvis vänsterkrafter som kräver stora reformeringar av den amerikanska polisen och budgeten. Men det finns också högerkrafter som inte vill reformera, eller åtminstone inte lika drastiskt. Problemet med Norborgs analys är att han helt ensidigt bara pratar från vänsterperspektivet. Det finns inga infallsvinklar från högersidan överhuvudtaget, och därför låter hela analysen som vänsterpropaganda.

Vad skulle gjorts bättre?

Norborg borde fört in fler perspektiv på den amerikanska polisen. Man får aldrig en bra helhetsbild om man bara belyser från en sida, eller bara låter en sida komma till tals.

Vad kan du som medborgare göra?

Läs ”alternativa” medier som komplement. De tenderar nämligen att göra precis tvärtom, det vill säga bara utgå från konservativa högerperspektiv. Blandar du de två kommer du så nära verkligheten man kan komma.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/hard-debatt-om-hur-usa-s-polis-ska-reformeras

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.