Expressen tar efter vänsterorganisationen Expo och kallar Alternativ för Sverige för högerextremister

Av | maj 9, 2024

Glenn Hysén säger sig blivit lurad att göra reklam för Alternativ för Sverige inför EU-valet i juni.

Vad är problemet?

Expressen kallar Alternativ för Sverige för högerextrema, och läser man artikeln framgår det att stämpeln kommer från vänsterorganisationen Expo. Varför använder Expressen en stämpel från en sajt som har en tydlig politisk vinkel?

Jag har tittat runt på Expo en del, men har inte kunnat hitta några konkreta motiveringar till varför AfS skulle vara högerextrema.

Vad skulle gjorts bättre?

Undvik helst negativa eller positiva stämplar helt och hållet när det gäller politiska partier. Om de används bör det finnas en förklaring som motiverar stämpeln, annars brukar en del journalister ha som vana att stämpla baserat på eget godtycke.

Fundera på följande

Expo har bland annat sin egen ”wiki” där de bara har med människor och organisationer till höger som de mer eller mindre varnar för. Expo står tydligt till vänster, precis som att stiftelsen Doku tydligt drivs av islamkritik. Inget av detta är svårt att se såvida man inte spelar dum eller blundar.

Jag frågade Petter Östman på Expressen

Hej!

Mitt namn är Kai och jag driver mediegranskaren.se.

I din artikel som publicerades 17:32 idag kallar du Alternativ för Sverige för högerextrema, och hänvisar till Expo. Expo har en tydlig vänsterprägel på allt de gör, så varför tar du rygg på en sådan organisation för att stämpla ett politiskt parti? Jag undrar dessutom vad det är konkret som gör AfS högerextrema? Media har en tendens att slänga sig med begrepp hit och dit, så jag vill gärna höra resonemanget bakom stämpeln.

Om du väljer att svara kommer ditt svar att publiceras i sin helhet på min sajt.

Petter Östman valde att inte svara.

Källa: https://www.expressen.se/sport/fotboll/glenn-hysen-gor-reklam-hogextremister-lurad-sa-in-i-helvete/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.