Ett tydligt exempel på det vänsterliberala kulturetablissemanget som råder inom svensk media

Av | juni 29, 2022

Musikförläggarna kommer sluta dela ut priser till brottsmisstänkta personer. SVT ställer kritiska frågor.

Vad är problemet?

SVT frågar om Musikförläggarna kommer göra någon skillnad på olika typer av brott. Det är inget problem med den frågan i sig, men de har aldrig frågat om de olika galorna skulle dela ut priser till exempelvis vit makt-musik. I det fallet säger galorna att man gör skillnad på verk och person, och att man därför inte har några problem med att dela ut priser till kriminella.

SVT frågar alltså aldrig om galorna accepterar alla typer av musikskapare, men direkt när man får chansen frågar man om Musikförläggarna gör skillnad på olika typer av brott. Det här är ett tydligt exempel på hur SVT Kultur (men även annan traditionell media) drivs av vänsterliberala värderingar. Man vill till varje pris skydda de grupper man själva ser som offer (förortskriminella), medan exempelvis rasister som dömts för hets mot folkgrupp aldrig någonsin skulle få ett musikpris. Det finns ett hyckleri här som drivs på ideologiskt grund.

Vad skulle gjorts bättre?

Ställ kritiska frågor åt båda håll. Det märkts direkt var journalister står någonstans när man kollar vilka frågor de ställer, och vilka problemformuleringar de väljer. Frågor formuleras för att leda fram till den diskussion som journalisten vill ha.

Fundera på följande

För att lägga märke till hyckleri från journalister kan man inte basera ett omdöme på en artikel, eller en tv-sändning. Det är först när man ser ett upprepande mönster som det blir tydligt.

Källa: https://www.svt.se/kultur/musikforlaggarna-tar-stallning-i-fragan-om-verk-och-person-prisar-inte-garningspersoner

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.