Erika Bjerström bjuder inte på några överraskningar

Av | december 2, 2019

Det finns två personer på SVT, Carina Bergfeldt och Erika Bjerström, som särskiljer sig från andra på public service genom sina konstanta sågningar av president Trump. Där andra åtminstone ibland kan skriva något annat än negativt skriver dessa två damer i stort sett uteslutande negativa analyser om Donald Trump. I längden blir ett sådant beteende helt enkelt inte trovärdigt.

Dagens artikel handlar förstås om det avbrutna toppmötet mellan Trump och Kim Jong-un. Det bästa är när Erika Bjerström skriver på ett sådant sätt att hon tror sig ha en aning om hur förhandlingar på den nivån sker bakom stängda dörrar. Hon skriver:

Om Donald Trump hade trott att hans förhandlingstaktik och charm skulle övervinna svårigheterna att få världens mest slutna diktatur att ge upp sina kärnvapen, så trodde han fel.

Varför tror Bjerström att Trump trodde det? Vidare skriver hon:

Frågan är om medierna ska fortsätta att skänka strålglans åt det som mer och mer liknar politisk teater.

Jag tror faktiskt många skulle vara tacksamma om Bjerström slutade helt att rapportera om samtalen mellan Trump och Kim Jong-un. Det finns andra inom media som kan göra det betydligt bättre utan att låta sin personliga ideologi gentemot en politiker gå ut över sin profession.

Jag vill poängtera att jag följer SVT dagligen, och att jag därför kan se mönster hos vissa av de anställda inom public service. Bjerström är inte saklig eller objektiv när hon rapporterar om Trump. Det finns gott om journalister med en kritisk inställning till presidenten som inte enbart skriver negativa artiklar så fort de får tillfälle.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/analys-toppmotet-i-hanoi-slutade-i-fiasko

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.