Det finns fortfarande betydande skillnader mellan traditionell och ”alternativ” media

Av | januari 19, 2023

Idag skriver Aftonbladets Lena Melin en opinionsartikel om Socialdemokraternas Magdalena Anderssons hånskratt gentemot Ebba Busch i riksdagen.

OK?

Lena Melin kritiserar Magdalena Andersson för hennes hån. Hade Jimmie Åkesson suttit och skrattat åt en annan partiledare i riksdagen tvivlar jag starkt på att någon av ”alternativmedierna” hade tagit upp det med en negativ vinkling. Det jag vill komma till är att traditionell media, även om den är vinklad, inte är lika vinklad som ”alternativmedia”. Det finns fortfarande en markant skillnad där. ”Alternativ” media kritiserar sällan sina egna (det vill säga Sverigedemokraterna), även om det händer.

Man kan i och för sig också se Melins artikel som är välmenande varning till Andersson, med hopp om förbättring för att inte tappa förtroende. Men jag har fortfarande svårt att se att Nyheter Idag, Samnytt eller Fria Tider skulle göra något motsvarande. Visst, hela ”alternativmedias” existens grundar sig på att ta upp nyheter som traditionell media undviker av ideologiska skäl, men ska de växa mer måste de få högre trovärdighet. Och det kommer de aldrig få om de fortsätter vara så uppenbart snälla mot SD.

Källa: https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/RGmMGx/magdalena-anderssons-han-av-busch-var-solklar-mobbning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.