Det är tydligt att SVT Kultur inte vill ifrågasätta feminismen

Av | april 12, 2022

Irena Pozar, som är en känd mediefeminist (arbetar för Expressen), pratar hos SVT Kultur.

Vad är problemet?

Det stora problemet är inte att Pozar får komma till tals, utan att hennes meningsmotståndare i princip aldrig får det. Jag har kollat artiklar som har med feminism att göra på SVT Kultur sedan fem år tillbaka, och det finns i princip ingen som ifrågasätter feminismen. Jag har tidigare varit inne på att feminism och jämställdhet är det ämne där SVT är överlägset mest partiska (följt av miljö och klimat på en distanserad andraplats och därefter mångkultur och invandring).

I dagens artikel handlar det bland annat om att Pozar beklagar sig över de förtalsdomar som skett i kölvattnet av metoo. Det vill säga att kvinnor som berättar om sexuella övergrepp de varit med om kan bli dömda för förtal. På den andra sidan, oftast högerkonservativa eller högerliberala, används argument att svenska domstolar idag dömer ut straff baserat på hörsägen istället för teknisk bevisning. Det vill säga att den anklagade måste bevisa sig oskyldig, istället för att vara oskyldig tills motsatsen bevisats.

Det finns goda poänger från båda sidor, synd bara att SVT Kultur konstant bara låter en sida komma till tals.

Vad skulle gjorts bättre?

Bjud in antifeminister, och låt dem gärna debattera med feministerna. Som läsare vill man höra argument från alla sidor för att därefter kunna bilda sig en uppfattning, och inte som nu bara få argument, som inte ifrågasätts av SVT Kultur, från den ena sidan.

Fundera på följande

Hur ofta ser du SVT Kultur ifrågasätta feminismen eller feminister? Eller en mer välformulerad fråga kanske är: har du någonsin sett det?

Källa: https://www.svt.se/kultur/irena-pozar-sa-ror-sig-utvecklingen-bakat-efter-metoo

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.