Den socialistiska klimathysterin fortsätter i oförändrad takt hos SVT

Av | mars 6, 2023

Två nya artiklar publiceras idag, i samband med programmet ”Aldrig mer kebab” som sänds imorgon på SVT Play. En artikel handlar om en public service-journalist som ställt om livet totalt för att bli mer klimatvänlig, och i den andra artikeln får svenska folket tre tips om hur de får ned sina koldioxidutsläpp.

Vad är problemet?

Artiklarna är ren propaganda. Jag har skrivit om det här så många gånger att jag knappt orkar formulera mig en gång till, men i grunden handlar det om att SVT målmedvetet pumpar ut samma budskap under lång tid för att ändra svenskarnas vanor och beteenden. En opartisk media ska inte syssla med det.

Inte sällan är det dessutom socialistiska lösningar som lyfts fram vad gäller klimatproblemet:

Något av det bästa man kan göra som individ är att sluta vara en individ och börja vara en del av ett kollektiv.

Kanske på sin plats att Vänsterpartiet frågar SVT om de kan utforma deras nästa valmanifest?

Vad skulle gjorts bättre?

För varje gång SVT matar svenskarna med budskapet att de måste förändra sina livsstilar, borde de också tala om hur liten del av alla koldioxidutsläpp Sverige står för globalt (mindre än en procent). Min poäng är att SVT borde bredda klimatdebatten istället för att syssla med totalt ensidig propaganda.

Fundera på följande

Att SVT kommer undan med ren propaganda beror enbart på att systemet är trasigt, och då framför allt att formuleringarna i sändningstillståndet är på tok för luddiga (vilket lämnar för mycket utrymme till tolkning). Även Granskningsnämnden är löjligt tandlösa och granskar inte ens i närheten av så mycket som de borde (de kollar i princip bara enskilda radio- och tv-sändningar, inte hur SVT behandlar olika ämnen över tid).

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/radikala-livsforandringen-for-klimatet-fran-kebabkock-till-vegan-dumpstrare
Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/experten-listar-tre-basta-satten-att-minska-ditt-klimatavtryck

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.