Den islamkritiska stiftelsen Doku gör det media borde gjort för länge sedan

Av | juli 30, 2023

Doku kan liknas vid Expo, men istället för att sikta in sig på högernationalism har Doku siktat in sig på islam. Nu har de gjort en undersökning som visar att svenska moskéer inte nöjer sig med förbud mot koranbränning.

Vad är det som är bra?

Svensk media har sedan koranbränningarna startade konstant drivit narrativet att det är fel på vår lag som tillåter koranbränningar. Jag hittade en video hos SVT där reportern ifrågasätter muslimernas våldsamma och aggressiva reaktioner, men i övrigt har ingen skuld eller något ifrågasättande drabbat dem.

Nu har Expressen publicerat en undersökning från Doku där det framgår att moskéerna inte nöjer sig med förbud mot koranbränning, utan i princip vill ha förbud mot allting som förolämpar eller kränker deras religion.

Det återstår att se om medierna kommer fortsätta acceptera urvattning av yttrandefriheten så länge muslimerna hotar med våld. Det skulle vara rätt intressant att se vad som skulle hända om muslimerna plötsligt började kräva att pride-parader ska förbjudas. Vilket ben skulle södermalmsjournalisterna stå på då? Eller skulle de drabbas av syntax error?

Det som är bra är alltså att någon äntligen börjar ifrågasätta muslimerna, och inte bara provokatörerna eller våra lagar.

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/30-svenska-moskeer-vill-se-forbud-mot-krankningar-mot-islam/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.