Bara SVT kan få muslimer att framstå som offer i dagens situation

Av | juli 31, 2023

Muslimska ledare och/eller länder har hotat att döda svenskar, och uppmanar till bojkott av svenska varor på grund av koranbränningarna. Men SVT vill vinkla det till att det är muslimerna som hotas. Nästan lite fascinerande faktiskt.

Vad är problemet?

SVTs totala ovilja att ifrågasätta, granska eller kritisera muslimer blir allt tydligare. Mig veterligen har inga större hot drabbat muslimer i Sverige på grund av koranbränningarna, utan tvärtom är det muslimerna som hotat svenskarna. Dels i och med korankravallerna, och dels i och med andra (muslimska) länders hot mot Sverige.

I dagens artikel intervjuar SVT flera muslimer. Den enda fråga SVT ställer är om det är rättvist att hela Sverige drabbas, när det bara är några få som bränner koranen. Inte ett ord om muslimernas våldsamma och aggressiva reaktioner.

Man kan också notera att SVT valt att inte publicera islamkritiska Dokus undersökning som visar att moskéerna i Sverige inte kommer nöja sig med att förbjuda koranbränningar (de vill i princip förbjuda all kritik mot islam, inklusive teckningar av profeten Muhammed).

Vad skulle gjorts bättre?

SVT borde stå upp för yttrandefriheten istället för att vika sig för våldshot. Hela SVTs narrativ handlar om att det är fel på vår lag, eller på provokatörerna.

Expressen har skrivit en ledare (osignerad, undrar varför) idag där man just påtalar det olämpliga att ge efter för våldshot.

Fundera på följande

Vad hade hänt om ett gäng nazister hotat pride med våld och mord om de fortsatt sina parader? Hade SVT då fokuserat på att pride-paraderna måste avslutas eftersom de upprör nazisterna så otroligt mycket, eller hade de fokuserat på att ett demokratiskt samhälle aldrig någonsin får vika sig för aggression och våldshot?

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sa-har-reagerar-rinkeby-pa-koranbranningarna-kanske-ar-dags-att-packa
Källa: https://www.expressen.se/ledare/kristersson-far-inte-stoppa-koranbranningarna/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.