Bara Fria Tider som vågar skriva när Zelenskyj gör bort sig?

Av | september 2, 2022

Vi vet hur det lät när Amnesty kom med sin rapport om att Ukraina i praktiken använder sina egna civila som levande sköldar i kriget mot Ryssland. Media ville knappt veta av det. Den här gången är det president Zelenskyj som gör bort sig.

Vad är problemet?

Fria Tider skriver att Zelenskyj hyr ut sin lyxvilla i Italien till rika ryssar, trots att han tidigare krävt att Italien ska stänga ute ryska turister och beslagta fastigheter som ägs av ryssar. Det är med andra ord ett enormt hyckleri, men jag kan inte hitta någon annan media som skriver om detta utöver Fria Tider.

Det återkommande problemet i krigsrapporteringen har varit att media från början valt sida, istället för att rapportera objektivt. När Ryssland ljuger, bryter mot krigslagar och beter sig som svin skrivs det om det direkt. Men när Ukraina gör det håller media antingen tyst eller spelar ned det. Kolla bara hur man rapporterat om den nazistiska azovbataljonen som krigar för Ukraina. Man har mest pratat om hur den används i rysk propaganda.

Vad skulle gjorts bättre?

Välj inte sida i krig. Dela inte upp de stridande parterna i ”goda” och ”onda”. Rapportera sakligt och objektiv.

Fundera på följande

Är media rädda för att kritisera Ukraina? Media har en avgörande roll i krig. Det första både Napoleon och Hitler gjorde var att ta över medierna så att de fick folket på sin sida. De flesta människor är väldigt lätta att påverka om de bara matas med samma budskap under en lång tid.

https://www.friatider.se/zelenskyj-hyr-ut-sin-italienska-lyxvilla-till-rika-ryssar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.