Aftonbladets Karin Pettersson bjuder på lördagsunderhållning!

Av | juni 18, 2022

Det här handlar om en opinionsartikel, vilket också Aftonbladet är tydliga med. Därmed finns det inte så mycket att kritisera, eftersom hela artikeln går ut på tyckande. Det är Karin Pettersson som retat upp sig på att Nyheter Idags Chang Frick blivit inbjuden av SVT att medverka i deras nya satsning Invandring för svenskar.

Vad är det som är roligt då?

Pettersson kallar Nyheter Idag för en högerextrem sajt, givetvis utan att förklara på vilket sätt den är högerextrem. Hon kallar Jens Ganman för ”skojare”, medan Aron Flam får den tråkiga benämningen ”komiker”. Kanske för att Pettersson är lite orolig för att någon ska ful- eller vansinnestolka hennes egen text (precis som hon själv behandlar andra i sin opinionsartikel) och stämpla henne som antisemit. Aron Flam är ju ett judesvin (vissa folkgrupper är immuna mot skämt som du säkert vet), och ett väldigt roligt sådant dessutom som står till höger på den politiska skalan. Det vill säga mot Aftonbladet och mot socialismen.

Sedan är det naturligtvis så att artikeln är skriven för att väcka uppmärksamhet och göra folk upprörda. Folk som blir arga och/eller upprörda klickar på fler artiklar, vilket de flesta journalister vet. Därför bör du naturligtvis bara klicka på länken här nedanför om du har Adblocker installerat i din webbläsare. För du vill väl inte ge Aftonbladet reklampengar på deras klickbetesartiklar? Pass på också om Aftonbladet lägger artikeln bakom betalvägg efter att jag publicerat den här artikeln, de brukar göra det när de märker att en viss artikel får många klick.

Det är också talande att endast vänstermedia (Aftonbladet och Flamman i skrivande stund) har stört sig på Chang Fricks medverkan i SVTs Invandring för svenskar. Hur kan det komma sig att SVT inte längre utestänger folk med fel åsikter? Man kan ju förstå att Pettersson är upprörd!

Källa: https://www.aftonbladet.se/kultur/a/9K9mME/karin-pettersson-om-public-service-och-hogerpopulismen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.