Vad spelar mest roll: det som sägs eller vem som säger det?

Av | april 15, 2020

Professor Cecilia Söderberg-Nauclér har delat en artikel från den ryska nyhetssajten RT, angående Sveriges coronastrategi. Hon gör avbön i Aftonbladet.

Vad är problemet?

Det verkar vara som så att det ska dras skam över personer som vågat dela artiklar från ”fel” media. Nu är det inte heller så att innehållet i RT-artikeln var påhittat eller överdrivet, utan det fanns hos andra medier också. Så om det finns exakt samma budskap i flera olika artiklar (hos olika medier), är det då så att det är rättare att dela en artikel från media med bättre rykte? Innehållet är ju detsamma!

Så här står det i Aftonbladets artikel:
Du har fått kritik för att du delar en artikel från den ryska nyhetssajten RT, om Sveriges strategi . Varför delade du den?
Jag tog genast ner den och bad om ursäkt. Det var dåligt av mig att lägga ut något från den källan, även om artikelns innehåll var korrekt.

Söderberg-Nauclér borde också haft lite mer ryggrad och stått på sig (hon gjorde ju inget fel), men det är Aftonbladet som tar upp ämnet och fokuserar på det.

Vad skulle gjorts bättre?

Aftonbladet borde sluta skuldbelägga folk som delar artiklar från vad de själva anser vara ”dålig” media. Fokusera på det faktiska innehållet istället.

Källa: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/4qeKx6/professor-vill-se-nedstangning-av-stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.