Undrar om det jobbar någon konservativ eller någon som är höger på SVT Kultur?

Av | juli 25, 2023

SVT Kultur tipsar om tv-serier.

Vad är problemet?

Nu bokför inte jag allting jag ser (hade tagit en jädra tid), men följer man SVT Kultur och deras tips under en längre tid är det inte svårt att se hur folks personliga åsikter påverkar urvalet av film och serier. Feminism, trans och annat som hör vänstern till förekommer relativt ofta.

Linus Fremin, som ofta figurerar på SVT Kultur, står definitivt till vänster, det framkommer av ett blogginlägg från 2010. Visst, det är 13 år sedan, men att döma av vilka serier han väljer ut står han fortfarande klart till vänster.

I dagens artikel handlar det om trans, sexism och mansgrisar. Ämnen vänstern mer än gärna pratar om och lyfter fram. Och något ifrågasättande av feminismen i största allmänhet kan man såklart glömma när det gäller SVT generellt.

Vad skulle gjorts bättre?

Genom att ha en mångfald av medarbetare (mångfald baserad på åsikter och ideologi, inte ursprung och utseende) skulle problemet med ensidigt urval lösa sig självt. Ingen kan vara helt objektiv, och därför borde den bästa lösningen vara att ha medarbetare som inte drivs av samma politiska ideologi.

Fundera på följande

När en arbetsplats består av folk som tycker likadant blir det sällan någon som ifrågasätter åsikter och ideologier. Därefter skapas ”sanningar”, som egentligen bara är just åsikter och ideologier. En levande debatt kräver oliktänkande, vilket det inte verkar finnas alltför många av på SVT Kultur.

Källa: https://www.svt.se/kultur/en-sexism-och-mansgrisighet-som-gor-en-forbannad
Källa: https://linusfremin.wordpress.com/2010/08/20/snart-ar-det-val-och-jag-har-redan-gjort-mitt/

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.