SVTs vd Hanna Stjärne vill att vi ska ta hot mot journalister på allvar

Av | februari 7, 2020

SVTs vd Hanna Stjärne och Sörmlands medias utgivare Eva Burman vill att inrikesminister Mikael Damberg tar hotet mot journalister på allvar.

Vad är problemet?

Det är inget problem med artikeln som sådan, men när man sätter den i relation till vad SVT pysslar med i övrigt framstår public service vd som en hycklare. De ställer sig frågan ”Hur fri är kulturen och det fria ordet?”. Den frågan kan de ställa till sig själva med tanke på hur många meningsmotståndare och oliktänkande som de stämplat med fula ord genom åren. Syftet har varit att tysta de som inte gillar feminism, genusteori och identitetspolitik. Vidare skriver man ”Eskilstuna-Kuriren, Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter har under flera år fått utstå hot, hat och påverkansförsök”. Hat (eller kritik, beroende på hur känslig mottagaren är) och hot är det inte bara journalister som fått utstå. Och är inte hela public service ett enda opinionsbildningsorgan?

Det verkar som att när journalister själva råkar ut för folk som försöker tysta dem, ja då ska politikerna lyssna och ta till handling. De verkar som att de antingen helt saknar självinsikt, eller så vet de mycket väl vad de håller på med, och vet att de kommer undan med det. Så länge folk inte reagerar kommer ingenting att förändras.

Vad skulle gjorts bättre?

Public service borde förstå att många av de hot de får är självförvållande, folk är fly förbannade på deras vänsterliberala propaganda och att de konstant vägrar ta till sig den kritik de får om partiskheten. Och att förstå varför det händer är inte samma sak som att försvara det.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/hanna-stjarne-och-eva-burman-i-gemensam-debattartikel-om-hat-och-hot

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.