SVT visar återigen prov på hur mycket makt man har

Av | februari 8, 2019

Nyligen har både Göteborgsposten och SVT granskat djurrättsaktivister, något som i sig är ganska uppseendeväckande eftersom liberalmedia sällan attackerar folk till vänster (djurrättsaktivister tenderar att vara vänsterfolk med väldigt mjuka värden).

Man börjar artikeln med att beskriva att organisationen Djuren rätt nu har sett över sina interna riktlinjer efter att SVT granskat dem. Sedan fortsätter man med att skriva hur pass stort inflytande de kan ha med 423 000 människor som gillar dem på Facebook.

Man visar alltså på att det krävs att SVT granskar någonting för att det ska bli en reaktion eller en effekt. Hade inte SVT granskat hade ingen brytt sig. Det här har naturligtvis att göra med hur många människor ens budskap når ut till. SVT har en miljonplattform som är skattefinansierad, om vanliga privatpersoner vill uppmärksamma folk på något måste de använda sociala medier och därtill ha väldigt många följare för att det ska bli en effekt.

Det är på grund av detta som enskilda aktivister på SVT får så stort inflytande i samhällsdebatten. Den når ut till väldigt många människor. Det är också av denna anledning som media generellt tenderar att attackera populära YouTubers (till exempel Pewdiepie som har fått löjliga och ogrundade rasiststämplar på sig av svensk och utländsk media) och sociala medier-konton med många följare eftersom journalisterna vet att de i praktiken är konkurrenter till dem.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/efter-svt-granskningen-djurens-ratt-ser-over-riktlinjer-inte-lampligt-gilla-sidor-som-foresprakar-vald-och-brott

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.