SVT, se och lär av Nyheter Idag vad gäller mångfald

Av | maj 2, 2020

Nyheter Idag anställer den tidigare kommunistledaren Robert Mathiasson.

Vad är det som är så bra med detta?

Motiveringen till anställningen presenterar den ledande Nyheter Idag-profilen Chang Frick så här: ”Jag vill ha bredd och många perspektiv, det är ingen hemlighet. Gärna röster som sticker ut och vågar pröva ny terräng. Tyvärr finns det åsiktskorridorer både på vänster- och högerkanten, bland Sverigevänner och antifascister. Jag vill bidra till att bryta dessa åsiktskorridorer där vi kan mötas och slipa våra bästa argument.

Jämför detta med SVTs definition av mångfald som baseras på identitetspolitik, där man i praktiken vill anställa fler kvinnor och invandrare baserat på deras ursprung, snarare än på deras åsikter och ideologier. Detta kan du läsa om i Granskningsnämndens årliga rapport där både public service och nämnden själva definierar mångfald baserat på identitetspolitik.

Det återstår dock att se om anställningen av Mathiasson kommer resultera i någon verklig skillnad i nyhetsrapporteringen, eller om Nyheter Idag kommer fortsätta vara en sajt med tydlig högerkonservativ vinkling. Det återstår också att se om Nyheter Idag kan locka till sig någon liberal vänsterfeminist och på så sätt komplettera uppsättningen av journalister.

Källa: https://nyheteridag.se/tidigare-kommunistledaren-blir-kronikor-pa-nyheter-idag/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.