SVT presenterar klart vinklad debattör som neutral

Av | april 15, 2019

Idag publicerades en opinionsartikel av SVT Opinion där Mark Brolin skriver illa om EU. Han skriver hur EU minskar demokratin i Sverige, hur korrupt hela apparaten är samt att Sverige ger EU betydligt mer pengar än vad vi tar emot. Mark får naturligtvis tycka vad han vill, men läsaren bör veta vem han är. Av SVT presenteras han som ”omvärldsstrateg, nationalekonom och författare”. Alla dessa tre ord är neutrala, trots att Mark är allt annat än just neutral.

Det tar inte lång tid att söka på hans namn och få upp EU-kritik efter EU-kritik i form av hemsidor, artiklar och liknande. Mark har varit starkt emot EU under flera år, och varit en högljudd försvarare av Brexit. Att då framställa en sådan person på ett neutralt sätt är att lura läsaren att tro att en person som bara är ”omvärldsstrateg och nationalekonom” tycker illa om Brexit av helt neutrala skäl. Jag kan lova dig att alla nationalekonomer inte ogillar EU.

Eftersom debattartikeln på SVT Opinion är långt ifrån Marks första negativa artikel om EU borde SVT har märkt honom som ”EU-skeptiker” eller liknande.

Källa: https://www.svt.se/opinion/grasrotslandet-sverige-forlorar-mer-an-andra-pa-eu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.