SVT lyfter för en gångs skull fram disciplin och viljestyrka

Av | december 4, 2021

Jag har tidigare klagat på att SVT nästan bara pratar normer och stöd från samhället när det gäller folk som lyckas eller misslyckas. Det vill säga att man förminskar disciplinen och viljans makt, och på så sätt tar ifrån människor ansvar. Det är ett perspektiv som vänstern ofta använder, då människan ur deras syn är en fullt formbar lerklump. Om den enskilde människan misslyckas är det samhället som har misslyckats med att forma lerklumpen till en god medborgare, och inte individen.

Vad är det som är bra?

Det är bra att SVT lyfter fram flera perspektiv, och inte bara människor som gnäller över att de inte fått tillräckligt med stöd av samhället. Den här gången handlar det om en 44-årig kvinna som är otroligt vältränad, och det har hon enbart blivit tack vare disciplin och viljestyrka. Inget snack om samhällsnormer eller brist på stöd så långt ögat når.

Nu fattas det bara att den här typen av artiklar lyfts fram lika ofta som den andra typen, samt att SVT anordnar en debatt mellan de två lägren.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/andrea-sierra-fran-sundsvall-tavlar-i-body-fitness-en-drom-jag-haft-lange

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.