Då var det dags igen. SVT försöker få svenskarna att minska på köttet för jag vet inte vilken gång i ordningen.
Vad är problemet?
Förutom att man anammar ett vänsterperspektiv där grundsynen är att alla på hela jorden ska ha det lika bra (ur ett sådant perspektiv har vi svenskar ohållbara matvanor), missar man som vanligt tjockisarna. Artikeln handlar om att minska koldioxidutsläppen via kosten, men borde det inte då vara minst lika viktigt att inte äta för mycket, som att äta ”rätt” produkter?
Vad skulle gjorts bättre?
Förutom att skattefinansierade public service inte ska tala om för svensken vad han ska äta, borde de, när de ändå gör så, inkludera flera viktiga faktorer. Hade folk bara ätit det de faktiskt behövde hade de matrelaterade koldioxidutsläppen garanterat minskat.
Fundera på följande
Om det nu inte finns något viktigare än att minska utsläppen, hur kan det då komma sig att public service fortfarande anser det vara viktigare att inte kränka tjockisar? Tydligen är inte utsläppen SÅ viktiga trots allt …
Jag frågade Amanda Alvarsson på SVT
Hej!
Mitt namn är Kai och jag driver mediegranskaren.se.
I dina två artiklar som publicerades 05:30 idag pratar du om ohållbar kost. Man kan anmärka på att detta är ett vänsterperspektiv som utgår från att alla på hela jorden ska ha det exakt lika bra (det vill säga att om alla drygt åtta miljarder människor åt som svenskarna så är det ohållbart), men jag har en annan fråga.
Varför nämner du ingenting om tjockisar? Äter man mer än man behöver bidrar det till ökade utsläpp. Det vill säga, varför pratar du bara om VAD man äter, men inte om HUR MYCKET man äter?
Om du väljer att svara kommer ditt svar att publiceras i sin helhet på min sajt.
Amanda Alvarsson valde att inte svara.
Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/sa-lagar-du-en-mer-klimatsmart-middag
Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/tre-fragor-om-svenskarnas-ohallbara-matmeny