SVT gör reklam för Cissi Wallins nya bok

Av | maj 8, 2020

Cissi Wallin, som dömdes för att ha förtalat Fredrik Virtanen (före detta Aftonbladet-profil), ska släppa en självbiografi i höst. Den gör SVT reklam för på kultursidorna.

Vad är problemet?

Public service ska inte göra reklam, heter det. Ändå verkar det som att om en kulturpersonlighet skapar en produkt som hon vill sälja, är det inga problem att lyfta fram den – komplett med reklamtext från förlaget Atlas och lanseringsmånad. En av rubrikerna i artikeln är ”Vill hjälpa andra”, följt av texten ”Boken ska handla om rädsla, skam och ångest, men även om viljan att förändra och förbättra sitt liv – och Wallins ambition är att boken kan komma att hjälpa andra som befunnit sig i svåra situationer.” Jag tror hennes ambition är att tjäna pengar, annars hade hon gett bort boken gratis om hon bara ville hjälpa. Vad tror du?

Vad skulle gjorts bättre?

Sluta säg att ni (public service) inte gör reklam, när ni i praktiken gör det relativt ofta på kultursidorna. Visst, SVT får inte pengar för att skriva om Wallins projekt, men de hade inte fått pengar från Arla för att skriva om deras nya yoghurtprojekt (hittar bara på ett exempel) heller. SVT hade ändå inte gjort det med hänvisning att man inte vill gynna kommersiella intressen. Det är väldigt mycket hyckleri inblandat här.

Källa: https://www.svt.se/kultur/cissi-wallin-skriver-sjalvbiografi

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.