SVT fortsätter vägra skriva om Twitter Files – oavsett vad som framkommer verkar det som

Av | mars 20, 2023

Nu har det gått flera månader sedan Twitter under Elon Musk började offentliggöra mejl och information om hur den förra Twitter-ledningen samarbetade med myndigheter för att stämpla korrekt information om bieffekter av vaccinet som desinformation, plus mycket mer. Idag skriver Samnytt en artikel om just hur flera plattformar samarbetade för att få bort information som var sann, men som kunde ”uppmuntra” till vaccinskepticism.

Vad är problemet?

Vad håller SVT på med? Inte ett enda ord om Twitter Files, man låtsas om som att de inte existerar. Efter en snabb sökning kan man se att Expressen och Svenska Dagbladet har skrivit lite om fenomenet, medan SVT, Aftonbladet och Dagens Nyheter inte skrivit någonting. De tre stora ”alternativa” medierna Nyheter Idag, Samnytt och Fria Tider har alla skrivit om Twitter Files.

Det är stora saker som avslöjats, och SVT känner definitivt till vad Twitter Files är för något. Det finns alltså en ovilja att skriva om det, kanske samma sorts ovilja som att ge uppmärksamhet till frilansjournalisten Joakim Lamotte då han fixar intervjuer som SVT inte får? Hur som helst är det genomuselt att ignorera Twitter-fenomenet.

Vad skulle gjorts bättre?

Skriv när det avslöjas lögner och fulspel bakom kulisserna (vilket gjorts i Twitter Files).

Fundera på följande

Vad tror du det beror på att SVT till synes vägrar skriva om Twitter Files? Är det för att man på ett ideologiskt plan avskyr Elon Musk, då han tagit tillbaka flera stora konservativa profiler som enligt vänstern sprider ”hat”? Är det för att man ser Twitter som en konkurrent? Eller vad kan det bero på?

Källa: https://samnytt.se/twitterfiler-avslojar-massiv-desinformationskampanj-kring-covid-19/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.