SVT fortsätter vägra prata om den riktiga anledningen till att koranbränningar rör upp känslor

Av | juli 2, 2023

Därför väcker koranbränningen så stora reaktioner”. Så lyder SVTs rubrik idag på en artikel, där läsaren förhoppningsvis ska förstå vad det handlar om. Eller?

Vad är problemet?

Muslimerna gör en enormt stor grej av koranbränningarna eftersom de är vana vid blasfemilagar där ingen får förolämpa deras religion. Alltså motsatsen till yttrandefrihet och demokrati. Hur förklarar SVT allting?

Man säger att muslimerna ser detta som en stor förolämpning. Ja, det har nog alla fattat. Frågan är VARFÖR de blir så skogstokiga. Det vill inte SVT svara på.

Man vägrar fortsatt prata om den religiösa fanatismen som inte existerar på samma nivå i andra religioner. Man vill inte prata om hur muslimer vägrar anpassa sig oavsett vilket land eller samhälle de kommer till. Kort sagt vägrar man prata om obekväma frågor.

Vad skulle gjorts bättre?

SVT ska präglas av demokratiska värderingar. Så varför ifrågasätter man inte muslimer som minst sagt har bristande demokratiska värderingar?

Fundera på följande

Ska yttrandefriheten bara begränsas baserat på hur arga och våldsamma människor blir? Varför är de svenska medierna så fruktansvärt fega i den här frågan?

Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/darfor-vacker-koranbranningen-sa-stora-reaktioner

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.