SVT förklarar inte för läsaren varför transornas sagostunder får så mycket kritik

Av | december 21, 2023

Efter elaka kommentarer i ett kommentarsfält (vi får dock inte reda på exakt vad som faktiskt sagts) valde chefen för Sollefteås bibliotek att kalla in kommunens säkerhetsavdelning inför transans sagostund.

Vad är problemet?

Det framgår inte någonstans i artikeln varför kritiken mot sagostunderna kommer. Det är ju ingen (eller i alla fall väldigt få) som kritiserar att det läsas sagor eller att det delas ut önskeglitter. Kritiken handlar om att transorna de facto introducerar sexualitet för väldigt små barn. Barn som aldrig hade tänkt dem tankarna om inte de vuxna introducerat tankarna för dem.

Dessutom ställs en väldigt ledande fråga i videon, som är gjord för att bibliotekschefen ska få berätta hur mycket pride behövs när sådant här hat förekommer.

Vad skulle gjorts bättre?

Berätta för läsaren varför kritiken kommer, annars framstår det som att det bara handlar om ett gäng hatiska nättroll.

Fundera på följande

Vilka sorts människor har ett behov av att introducera sexualitet för 3-åringar?

Jag frågade Thomas Sundberg på SVT

Hej!

Mitt namn är Kai och jag driver mediegranskaren.se.

Jag undrar varför du i dina artiklar som publicerades idag, inte alls tar upp anledningen till att transornas sagostunder med barn får kritik? Det handlar ju inte om att det blåses bubblor eller delas ut önskeglitter, utan om att sagostunderna de facto introducerar sexualitet för väldigt små barn.

Om du väljer att svara kommer ditt svar att publiceras i sin helhet på min sajt.

Tomas Sundberg valde att inte svara.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/hat-i-samband-med-drag-queen-besok-i-solleftea-tvingades-hoja-sakerheten-kring-sagostund-for-barn–oxxrda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.