SVT är för snälla mot Sverigedemokraterna (nej, inget klickbete!)

Av | maj 3, 2020

Det händer inte ofta, men ibland är det faktiskt så att public service är för snälla mot högerkonservativa ideologier och deras anhängare. Och då vill jag naturligtvis ta upp det också.

Vad är problemet?

Först och främst utgår man ifrån ett för Sverigedemokraterna positivt ställningstagande, nämligen ”Coronakrisen kan bli vändpunkt för SD”. Man hänvisar till det partiets gruppledare Henrik Vinge säger. Men det är också så att SVTs Mats Knutson spär på detta genom att i princip hålla med Vinge, utan att tillföra ett kritiskt perspektiv. Visserligen nämns det att SD tappar i opinionen, men även detta slätas snabbt över av Vinge som oemotsagd får säga att det är viktigare med normaliseringsprocessen.

Vad skulle gjorts bättre?

Man hade lätt kunnat ifrågasätta det Vinge säger, till exempel med att vi just nu under coronakrisen lever under extraordinära förhållanden, och att den politiska situationen efter krisen mycket väl kan gå tillbaka till det normala. Samtidigt kanske denna artikel är en del av ett försök av SVT att blidka den massiva kritik man får om partiskheten, men det är såklart bara rena spekulationer från min sida.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/coronakrisen-kan-bli-vandpunkt-for-sd

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.