Svårt att veta vem som är ärlig när Nya Tider konfronterar Pierre Schori

Av | oktober 1, 2019

Ibland är det tyvärr väldigt svårt för läsaren att veta vad som är sant och inte. Det är intressant att se hur olika två sajter kan beskriva samma händelse, beroende på vilka ideologier och sympatier de har.

Den här gången handlar det om en händelse på bokmässan där en utsänd från Nya Tider ska ha följt efter och trakasserat Pierre Schori trots att han inte velat svara på några frågor. Men exakt hur detta utspelat sig är svårt att få reda på, oavsett om man läst Fria Tider eller Expressen.

Fria Tider får det att framstå som att Nya Tiders reporter Jesper Johansson blev bortförd av polis endast för att han ville ställa några kritiska frågor till Schori. De har en video där man ser hur Schori vid upprepande tillfällen inte vill ha något med reportern att göra. Men videon är också klippt vilket gör den svår att bedöma rättvist.

Expressen å sin sida beskriver det som att reportern från Nya Tider förföljde Schori och även en reporter får deras egen tidning. Det ska handla om trakasserier där ett ”nej” inte respekterats utan där Nya Tider-reportern ska ha väntat utanför möten och sedan börjat följa efter intervjuobjektet.

Det är svårt att veta vem som pratar mest sanning här. Du kan själv läsa hur Fria Tider respektive Expressen framställer händelserna med hjälp av länkarna här nedanför. Man kan förstås hävda att reportrar från traditionell media också följer efter folk de vill intervjua, men frågan är var gränsen går mellan att göra sitt journalistiska jobb och att trakassera. Eftersom polisen kom och förde bort Johansson får man dock anta att Expressens version är trovärdigare i det här fallet.

Källa: https://www.friatider.se/polisstat-h-r-blir-alternativjournalisten-bortf-rd-av-polisen
Källa: https://www.expressen.se/gt/kritiken-hogersajt-forfoljer-besokare-pa-bokmassan/

2 reaktion på “Svårt att veta vem som är ärlig när Nya Tider konfronterar Pierre Schori

  1. Lars Lind

    Njae…expressen sysslar med direkta olagligheter…dataintrång , inrikesspionage , mm

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.