Samhällsnytt vansinnestolkar SVTs artikel om Somaliland förening Örebro

Av | oktober 1, 2021

Precis som jag verkar Samhällsnytt gilla att granska det SVT skriver. Idag har vi en artikel som handlar om att Somaliland förening Örebro kan bli utan bidragspengar om det blir regeringsskifte nästa år.

Vad är problemet?

Samhällsnytt skriver att SVT är oroliga för det möjliga slopandet av bidrag till etniska föreningar. Man skriver även att SVT kommer till undsättning för föreningarna. Jag förstår inte riktigt hur Samhällsnytt kan göra den här tolkningen, att SVT skulle vara oroliga eller komma till undsättning. SVT intervjuar en representant från Somaliland förening Örebro, och sedan intervjuar man även en representant från Sverigedemokraterna (man söker även Moderaterna, men där vill ingen ställa upp). Båda sidor får kritiska frågor, precis som det ska vara.

Vad skulle gjorts bättre?

Kritisera för all del SVT och public service-bolagen, men se till att göra det med väl understödda argument. Vansinnestolkningar är inte väl understödda argument.

Fundera på följande

Kan du hålla två bollar i luften samtidigt, det vill säga både se hur SVT vinklar, men även se hur Samhällsnytt vinklar om SVT? Tror du Samhällsnytt någonsin skulle kunna skriva någonting positivt om SVT, eller skulle de då riskera att bli impopulära bland de egna läsarna?

Källa: https://samnytt.se/svt-oroliga-over-slopade-statsbidrag-till-etniska-migrantforeningar/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.