Nyheter Idags agenda

Av | juli 20, 2019

Det här rör ingen enskild nyhet utan den övergripande agendan som Nyheter Idag har. Läser man igenom deras nyhetsartiklar handlar de nästan uteslutande om brott som begås av invandrare eller folk med annan etnicitet. Hela narrativet går ut på att visa hur osäkert Sverige blivit och att koppla det till invandringen. Det är visserligen sant till viss del om man ser till brottsstatistik, men långt ifrån hela bilden. Det är lite grann som när SVT konstant skriver om klimatalarmism. Det finns en sanning i det, men sanningen är inte så ensidig som dessa medier kommunicerar.

Genom att hela tiden skriva om negativa samhällshändelser målar man upp ett samhälle som är i starkt behov av politisk förändring. Man är inte intresserad av en nyanserad bild om att Sverige går bra på många plan. Alternativa medier får då och då kritik för att de svartmålar Sverige och presenterar situationen som sämre än den egentligen är. Samtidigt som traditionell media ofta gör tvärtom.

Nyheter Idag brukar fokusera på negativa nyheter som kan kopplas till islam eller muslimer, eller invandrare generellt. Gå gärna in själv och titta i deras nyhetsflöde så ser du antalet artiklar som handlar om just detta. Man skriver ibland även på ett sätt som bara är menat att reta upp läsaren och göra honom förbannad. Ett exempel på det är artikeln om att terrordömde Akilov är missnöjd med sin mat i fängelset.

Det bästa man kan göra som läsare är att läsa samma nyhet både hos traditionell media och ”alternativ” media. Det är sorgligt att det ska krävas för att få en nyanserad helhetsbild, men jag skulle vilja påstå att det inte finns en enda media idag i Sverige som ens försöker hålla sig objektiv och neutral.

Källa: https://nyheteridag.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.