Nu ska föräldrar via media lära sig hur de ska prata med sina barn

Av | mars 4, 2020

SVT pratar med barnpsykologen Sofia Bidö från Rädda Barnen om hur föräldrar ska hantera diskussionen kring coronaviruset.

Vad är problemet?

Den största anledningen till att jag driver den här sajten är att jag vill få folk att börja tänka. Varför ska föräldrar ta hjälp via media om hur de ska prata med sina egna barn? Är inte det att lämna över en liten bit av uppfostran till SVT och deras gäster? Sedan har vi ju förskola och skola också som uppfostrar barnen i föräldrarnas frånvaro. Det Bidö säger är dessutom ingen raketforskning, utan vanligt hederligt sunt förnuft. Har svenska föräldrar blivit så korkade att de inte längre vet hur de ska ta en diskussion med barnen? Man behöver ingen akademisk utbildning för att tänka, bara lite vilja.

Vad skulle gjorts bättre?

Om du som förälder ägnar lite tid åt att fundera på hur du ska prata med ditt barn om viruset är jag säker på att du kommer fram till något. För risken när du läser en sådan här SVT-artikel är inte bara att du får goda tips av barnpsykologen, utan att de goda tipsen ersätter dina egna åsikter och tankar. Och vips har du lämnat över lite inflytande över ditt eget barn till media.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/lista-psykologen-ger-fem-tips-pa-hur-du-kan-prata-med-ditt-barn-om-corona

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.