Mats Knutson berättar för Nyamko Sabuni vad hon ska göra

Av | juni 29, 2019

Nu har Nyamko Sabuni officiellt valts till partiledare för Liberalerna, och då är givetvis en SVT-medarbetare där med en ”analys” (opinionsbildning). Den här gången Mats Knutson.

Jag undrar vem Mats Knutson skriver till. Är det till Sabuni själv, till läsaren eller både och? Först börjar Knutson berätta vad hennes huvuduppgift blir – att ena partiet. Tänk om Sabuni inte vill ena partiet? Tänk om hon hellre vill locka välja från andra partier som är mer lika henne än socialliberalerna?

Sedan beskriver Knutson henne som kontroversiell för att hon inte ser några problem att ta stöd från SD eller för att hon är skeptisk till mångkulturella samhällen. Han stämplar därmed vissa åsikter som kontroversiella, istället för att beskriva dem neutralt.

Som vanligt när det gäller analyser hos SVT handlar det mest om journalistens egna åsikter som på webbplatsen svt.se förvandlas till något mer auktoritärt och tongivande. Men kom ihåg att det egentligen bara handlar om opinionsbildning och därmed ett lättare maktutövande.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/nyamko-sabunis-huvuduppdrag-som-ny-partiledare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.