Kommunism blir inte bättre bara för att det handlar om film

Av | augusti 23, 2023

SR har producerat en artikel som handlar om den svenska filmhösten.

Vad är problemet?

Halva artikelns fokus ligger på att prata om fördelningen av män och kvinnor som regissörer. Denna besatthet härstammar från SRs kommunistiska tänkande där alla yrken måste ha lika många män och kvinnor. Precis som i ett kommunistiskt samhälle är det inte meriter och prestation som gäller, utan en framtvingad jämställdhet där både män och kvinnor får lika mycket pengar, samma yrken och samma roller – oavsett prestation.

Man kan också notera i ljudklippet att intervjuobjektet inte verkar ha några problem när 73 procent av alla filmproducenter var kvinnor 2021. Vad hände med jämställdheten? Hyckleri och manipulering för att kvinnor ska få mer makt (som vanligt).

Vad skulle gjorts bättre?

Det skulle vara minst sagt befriande om SR kunde vidga sina vyer och ifrågasätta vad som i praktiken är könskommunism. Det rör sig knappast om neutrala åsikter eller ideologier, så varför behandlar SR allting som om det vore vedertagen sanning? Ifrågasätt och skapa debatt!

Fundera på följande

Varför tror du att det inte finns någon diskussion om likheterna mellan kommunism och vänsterns definition av jämställdhet (baserad på lika resultat)? Har ingen tänkt på det eller är det ingen som vågar ifrågasätta?

Källa: https://sverigesradio.se/artikel/svenska-filminstitutet-presenterar-biohosten

Kategori: SR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.