Det är ingen tillfällighet att media drevar mot Sölvesborg

Av | oktober 28, 2019

Du kanske känner till att Sölvesborg är en av få kommuner där Sverigedemokraterna aktivt sitter med och bestämmer. Du kanske också känner till att kommunen varit uppe på tapeten ganska flitigt på sistone i media. Ingen tillfällighet naturligtvis.

I den här artikeln är det Expressen som målar ut flera frågor i kommunen som ”kontroversiella”. Vad som är ”kontroversiellt” och inte är väldigt subjektivt, men media försöker ofta klistra denna negativt laddade etikett på personer, beslut och företag de inte gillar för att läsaren ska få uppfattningen att det är något fel med vederbörande. Expressen skriver att Sölvesborgs kulturchef tvingas sluta efter bråk med uppdragsgivaren (de styrande i kommunen). Det hade kunnat räcka, men Expressen lägger till att Sölvesborg har en höst fylld av kontroverser.

Kontroverser som är ett negativt laddat ord. Kontroverser vars definition avgörs av media. Detta är ett av många sätt som media påverkar opinionen på. Journalister är duktiga på att använda språket för att smyga in värdeladdade ord som på olika sätt påverkar läsarens uppfattning om ett visst ämne. Expressen, som är högerliberal, vill gärna utmåla Sölvesborg som en kommun där dåliga saker händer eftersom SD är med och styr, ungefär som att varna folk i resten av landet vad som händer om SD kommer till makten.

Det hade varit seriösare att utelämna de värdeladdade orden och istället sakligt rapporterat om kulturchefens avgång, samt anledningarna till den.

Källa: https://www.expressen.se/kvallsposten/solvesborgs-kulturchef-tvingas-sluta/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.