Det är du som läsare som göder skvallret hos kvällstidningarna

Av | augusti 15, 2019

Man kan kritisera SVT för mycket, men inte för att publicera skvaller och information om kändisars privatliv. Idag kan vi läsa hos Aftonbladet att Penny Parnevik fått en son. Men frågan är varför allmänheten ska ta del av den informationen? Vad har vi att göra med kändisars privatliv?

Svaret ligger (minst) delvis i att det finns många skvallersugna människor vars outtömliga törst för andras privatliv fångas upp av kvällstidningarna. Du har definitivt varit med om fenomenet med människor som säger en sak och sedan gör något helt annat. Till exempel ”jag hatar Aftonbladet” men personen läser tidningen i alla fall. Eller folk som tycker kändisskvaller är patetiskt, men ändå inte kan låta bli att lusläsa alla sådana artiklar.

Faktum är att exakt samma mentalitet appliceras på Aftonbladet. Tidningen ligger alltid under 20 procent i Förtroendebarometern, ändå är sajten en av de mest besökta i Sverige. Det här är en uppmaning till dig som läsare att tänka på vilka val du gör. Jag vill inte uppmana dig att sluta läsa det du tycker om, men om du ogillar något och samtidigt konsumerar det hycklar du.

Källa: https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/AdQPmj/penny-parnevik-har-fatt-barn-med-douglas-murray

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.