Carina Holmberg på P1 Morgon låter precis som en vänsteraktivist då hon pratar om pride

Av | juni 22, 2023

P1 Morgons Carina Holmberg pratar om pride i Oslo.

Vad är problemet?

Holmberg låtsas som att det inte finns något politiskt med pride. Hon låtsas som att hon aldrig sett kommunistflaggor i tågen. Hon låtsas som att hon inte vet att den överhängande majoriteten som går i dessa tåg står till vänster på den politiska skalan eller är liberaler. Hon låtsas om som att hon aldrig sett SVTs eget program SD-bögar. Men vem vet, hon kanske faktiskt är helt ovetandes om allting?

Att påstå att det bara handlar om ”kärlek” och ”allas lika värde” är direkt hämtat ur vänsterns retorik, där man helt undviker kritiken. Det är samma sak med transor som läser sagor för barn, där försvaret ofta hävdar att det bara handlar om att visa att folk är olika, medan kritiken handlar om att transorna introducerar sexualitet för treåringar. Man får kritik, men svarar på kritiken genom att börja prata om helt andra saker.

Vad skulle gjorts bättre?

Pride är politiskt, vilket inte minst märks på hur polariserande det är. Det public service gärna kallar för ”folkfest” handlar snarare om ”vänsterns och liberalernas fest”. Och ska SR spegla hela befolkningen, och inte bara dessa två grupper, bör de lyfta fram andra perspektiv än bara vänsterliberala. I det här fallet borde Holmberg som komplement ha informerat läsaren om hur högern och framför allt de konservativa ser på pride. Att det inte bara handlar om ”kärlek” och ”allas lika värde”, utan att dessa fina ord döljer politik bakom sig.

Fundera på följande

Om alla människor är lika mycket värda, hur kan det då komma sig att en liten minoritet får hyllningsparader, medan den stora majoriteten inte får det? Om paraden handlar om acceptans, varför presenteras den då som propaganda?

Källa: https://sverigesradio.se/avsnitt/morka-moln-av-hot-och-hat-over-pridefestligheterna-carina-holmberg-goteborg

Kategori: SR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.