Även till synes oskyldigt trams kostar skattepengar när SVT producerar

Av | juni 24, 2021

SVT ger tips på lekar i bilen under sommarens långa bilturer.

Vad är problemet?

Skattefinansierat trams på dagisnivå. Och innan du viftar bort det med ”det är ju bara oskyldigt och roligt”, så kom ihåg att allting som SVT producerar kostar skattepengar. En video på svt.se är inte samma sak som en video på YouTube där du tar del av material utan att betala. Hos SVT är du tvungen att betala för allting.

Sedan kan man fråga sig om folk ens behöver en sådan här artikel. Kan inte människor själva underhålla sig genom att vara kreativa? Eller måste folk matas med färdiga idéer för att få någonting gjort? Det är inte direkt några banbrytande eller avancerade lekar SVT föreslår heller, utan på denna nivå:

Koleken: Ser du en ko på din sida av bilen ropar du “ko på min sida!” Ser du en ko på andra sidan bilen ropar du “Ko på din sida!”. En poäng per ko du ser på din sida och du stjäl en poäng (från valfri spelare på andra sidan bilen) om du tar en ko från andra sidan.

Skattefinansierade dagislekar, alltså.

Vad skulle gjorts bättre?

Skippa trams när ni tvingar alla att betala för det.

Fundera på följande

Hur många svenskar är det som ens känner till (eller aktivt tänker på) att allt som syns på svt.se kostar skattepengar? Anser du att SVTs lekar är något du själv hade kunnat komma på, eller tycker du de var bra tips värda pengarna som du kommer ta med dig på bilsemestern?

Källa: https://www.svt.se/nyheter/inrikes/tre-billekar-for-semesterresan

Kategori: SVT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.