Är feministerna på SVT kapabla till att se kvinnor som privilegierade?

Av | december 21, 2023

SVT skriver en artikel om sugardating, alltså då äldre män betalar yngre kvinnor för kontakt och sex.

Vad är problemet?

Det finns två sidor av det här myntet. SVT väljer som vanligt att endast visa kvinnornas perspektiv, där de blir offren (vilket är normen inom feminismen) och därmed får makt genom sympati. Man bjuder in en genusvetare (en feminist alltså) som uttalar sig till kvinnornas fördel. Och så här är det alltid hos SVT. Totalt ensidigt där man verkar helt oförmögen att kritisera eller ifrågasätta kvinnor som grupp.

Vad skulle gjorts bättre?

Här borde man haft både männens och kvinnornas perspektiv. Rapportera gärna om hur män utnyttjar kvinnor, men beskriv också hur kvinnor utnyttjar män.

’Jenny’ håller sig till att chatta med män via sugardejtingsajten, även om hon låter männen tro att de kan komma att ses i framtiden.

Det här till exempel är ren manipulering, och här borde SVT ha ställt en kritisk fråga till kvinnan varför hon tjänar pengar på att manipulera män.

Fundera på följande

Har du någonsin hört eller sett en feminist (eller någon på SVT) säga att kvinnor som grupp är privilegierade, och att män kan vara offer?

Jag frågade Malin Dahlberg på SVT

Hej!

Mitt namn är Kai och jag driver mediegranskaren.se.

Jag undrar varför du i din artikel om sugardating som publicerades idag, endast driver bilden att det är kvinnor som är offer i sugardating? En kvinna säger till och med hur hon försöker få män att tro att de kommer ses i framtiden – det är ren manipulering i syfte att suga ut så mycket pengar av männen som möjligt.

Jag säger inte att det är fel att du lyfter kvinnornas perspektiv och beskriver hur män utnyttjar dem för sex (och bryter mot lagen), men varför lyfter du inte även männens perspektiv om hur kvinnorna utnyttjar deras behov och leker med deras känslor för att tjäna pengar? Du intervjuar en genusvetare/feminist som naturligtvis uttalar sig till kvinnornas fördel.

Om du väljer att svara kommer ditt svar att publiceras i sin helhet på min sajt.

Malin Dahlberg valde att inte svara.

Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/klara-sugardejtar-de-behandlar-mig-battre-an-mannen-jag-traffat-privat–48z3pd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.