Anonym opinionsbildning hos Expressen

Av | oktober 14, 2019

Expressen skiljer sig kraftigt från public service på så sätt att man inte finansieras med tvångsbeskattning, och de säger dessutom inte att de är opartiska. Expressen är en högerliberal tidning och sajt, och de är öppna med det. Visst, det finns presstöd och distributionsstöd. Dessa är bidrag till media hämtas också från skattepengar, men det är inte i närheten av den kosing som public service erhåller varje år.

Detta till trots tycker jag det är märkligt att Expressen bedriver anonym opinionsbildning. Om jag som läsare har synpunkter borde jag kunna kontakta journalister som författat artikeln. Det kan jag inte nu, eftersom signaturen lyder ”Ledarredaktionen”. Sedan kan jag också ifrågasätta vissa ordval i artikeln, till exempel där det står att Löfven såg smått gråtfärdig ut i partiledardebatten i Agenda. När exakt under debatten såg Löfven gråtfärdig ut? Det är så oseriöst att attackera någon på det här sättet utan att precisera vad man menar.

Och så kommer du ihåg att bilda dig din egen uppfattning om partiledardebatten, och inte läsa analyser och opinionsbildningar i media, OK?

Källa: https://www.expressen.se/ledare/jokens-pris-lofven-sag-smatt-gratfardig-ut-i-agenda/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.