SVT Jämtland intervjuar folk angående sänkt reduktionsplikt, och alla tycker det är dåligt.
Vad är problemet?
Debatten om klimatet börjar likna debatten om invandringen för 15 år sedan. Media har med total ensidighet, under flera år, hamrat in vilken åsikt som är godkänd. Folk med avvikande åsikter vågar därefter inte yttra sig med risk för sociala och ekonomiska repressalier.
I dagens artikel är det bara folk som tycker att en minskad reduktionsplikt är dålig, som vågar stå framför kameran. SVT ska dock ha beröm för att man faktiskt berättar att det finns folk som uppskattar förslaget. Man hade kunnat ignorera dem och låtsats som att alla tyckte förslaget var dåligt.
Problemet här ligger dels i medias klimataktivism, och dels i svenska folkets feghet. Aktivismen, när den utövas av journalister med miljonplattformar, leder till ett nationellt grupptryck där syftet är att folk med avvikande åsikter ska skambeläggas tills de tycker ”rätt”. Men hade folk inte varit så fega hade det inte lyckats.
Vad skulle gjorts bättre?
Om svenska folket vill ha en förändring krävs det mod att stå upp för sina åsikter. Inget blir bättre av att skriva av sig ilska på anonyma forum, för att sedan fega ut framför kameran.
Fundera på följande
För 15 år sedan skrämdes fega svenskar till tystnad i invandringsfrågan. Det enda som slog hål på grupptrycket den gången var verkligheten som hann ifatt 2015.
Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/sa-tycker-ostersundarna-om-sankt-reduktionsplikten