Så var det återigen dags för mer missbruk av paragraf åtta i SVTs sändningstillstånd. Utrikesreportern Anna-Maja Persson skriver om Boris Johnsons anförande i det brittiska parlamentet:
”Premiärminister Boris Johnsons framträdande i parlamentets underhus var en händelse som kan komma att gå till historien. Men av helt fel orsak. För det var inte ett anförande med syfte att ena en splittrad nation, utan snarare tvärtom.” (Vem är Persson att avgöra om det är av rätt eller fel orsaker?)
”Inte ett ord av ånger efter Högsta Domstolens fördömande utlåtande, inte ett uns ödmjukhet.” (Johnson sade att han inte håller med domstolen, men att han respekterar deras beslut – hur är det ”inte ett uns ödmjukhet”?)
”Och det finns de som tror att Boris Johnson gått för långt den här gången och att hans hätska utfall i stället kan leda till en backlash.” (Naturligtvis finns det folk som är av den åsikten, men Persson nämner ingenting om folk som har motsatt åsikt)
Att det finns privata opinionsbildare på YouTube är inte konstigt, inte heller att opinionsbildning är en viktig del av demokratin. Men frågan är om våra skattepengar ska gå till journalister som ägnar sig åt privat tyckande på en av de mest besökta webbsajterna i Sverige, och sedan kallar det ”analys” för att det ska inkluderas i paragraf åtta i sändningstillståndet. För det som i praktiken sker är att du och jag betalar Anna-Maja Persson för att hon ska sprida sina privata åsikter. Och vi gör det inte via frivilliga donationer, utan via tvångsbeskattning.
Källa: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/efter-den-tiraden-lamnade-flera-labourledamoter-kammaren-i-tarar